Το μέλλον ξεκίνησε | Άρθρο μου στην εφημερίδα “Νέα Σελίδα”

Άρθρο Σάκης ΙωαννίδηςΗ μεγάλη εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ήταν η αρχή για την πολιτική αλλαγή που είχε ανάγκη η χώρα. Τα προβλήματα πολλά, τα ανοιχτά μέτωπα ακόμα περισσότερα. Δεν υπάρχει “περίοδος χάριτος” ούτε καιρός για θριαμβολογίες και πανηγύρια.

Αυτό ήταν το μήνυμα και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό το καλοκαίρι δεν υπάρχει καιρός για διακοπές για τη νέα κυβέρνηση. Μόνο δουλειά, ώστε να ξεκινήσουμε την ανοικοδόμηση της πατρίδας μας και να επαναφέρουμε την κανονικότητα.

Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ξεκάθαρα: με νωπή την ισχυρή εντολή του ελληνικού λαού, ο κυβερνητικός μηχανισμός λειτουργεί σε υψηλές στροφές, ώστε να φέρει τις πρώτες, δομικές και κρίσιμες αλλαγές. 

Στην οικονομία με την μείωση των φόρων, στην Παιδεία με την κατάργηση του ασύλου, στην Δικαιοσύνη με την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της, με την ασφάλεια για την επαναφορά του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες. Οι προγραμματικές θέσεις και αρχές της Νέας Δημοκρατίας έχουν αρχίσει να υλοποιούνται σε ρυθμούς πρωτόγνωρους για ελληνική κυβέρνηση.

Εκεί που θέλω όμως να σταθώ ακόμα περισσότερο είναι ότι επαναφέρεται το θέμα του μεταναστευτικού και κυρίως των χώρων υποδοχής, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, διαμορφώνοντας εικόνες ντροπής για την χώρα. Υπάρχει η πρόθεση για λύση του με την αποσυμφόρηση των νησιών, κάτι που θα ωφελήσει κυρίως τους κατοίκους τους, αλλά και τους ανθρώπους που ζούσαν μέχρι τώρα σε χώρους που είχαν μετατραπεί σε “αποθήκες ψυχών”.

Τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι χωρίς αμφιβολία ιδιαίτερα θετικά. Είναι μια κυβέρνηση που ξεκίνησε δυναμικά και με ορμή, έχοντας ως βάση τη δύναμη που της έδωσε με την ψήφο του ο ελληνικός λαός. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούμε να επαναπαυθούμε με τις πρώτες αυτές επιτυχίες.

Οι Έλληνες πολίτες μετά από τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που γύρισαν την χώρα χρόνια πίσω, έχουν πλέον απαιτήσεις από την πρώτη μετά από χρόνια αυτοδύναμη κυβέρνηση της χώρας και αυτές τις απαιτήσεις καλούμαστε να εκπληρώσουμε χωρίς καθυστέρηση και εκπτώσεις.

Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, όπως γίνεται κάθε φορά που εμείς ως Έλληνες είμαστε ενωμένοι και προτάσσουμε πάνω απ όλα το συμφέρον της πατρίδας μας. Άλλωστε η επιτυχία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, θα είναι προς το συμφέρον όλων, τουλάχιστον όσων θέλουμε μια Ελλάδα σύγχρονη και ασφαλή με ισχυρή οικονομία, χωρίς τις παθογένειες και τα λάθη του παρελθόντος. 

Μια Ελλάδα δηλαδή, που θα κάνει τους πολίτες της να αισθάνονται ξανά υπερήφανοι για αυτή.