“O Τσίπρας έδειξε για ακόμη μια φορά ότι υποτιμά τη λαϊκή ετυμηγορία” | Συνέντευξή μου στην εφημερίδα “ΜΠΑΜ!”

-Ως άνθρωπος που έχει υπηρετήσει την νεολαία της ΝΔ πως βλέπετε σήμερα το πρόγραμμα της ΝΔ για τους νέους;

Μπορώ να σας πω ότι αισθάνομαι δικαιωμένος, ως πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τους νέους ανθρώπους, αφού πολλές διαχρονικές προτάσεις μου συμπεριλαμβάνονται σε αυτό. 

Ο στόχος μας δεν είναι άλλος από το να γίνει πράξη το τρίπτυχο: εκσυγχρονισμός στην Εκπαίδευση, περισσότερες δουλειές, καλύτεροι μισθοί. 

Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι οι νέοι άνθρωποι θα παραμείνουν στην χώρα, θα κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα εδώ και την ίδια ώρα όσοι έφυγαν αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

– Ως υποψήφιος βουλευτής ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στον πολίτη προκειμένου να σας ψηφίσει;

Ζητώ από τους πολίτες να είμαι η νέα επιλογή στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας για να εκπροσωπήσω στην επόμενη Βουλή τη νέα γενιά, τη γενιά μου, τους ανθρώπους στους οποίους θα θεμελιωθεί το μέλλον της πατρίδας μας. 

Είμαι υποψήφιος βουλευτής γιατί επιθυμώ να εκπροσωπήσω όλο το φάσμα της κοινωνίας, με όπλο τις ιδέες μου και την εμπειρία μου, μακριά από στεγανά και αποκλεισμούς του χθες. Ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί θέλω να μιλήσω για όσα απασχολούν και προβληματίζουν τους ανθρώπους της γενιάς μου που έμειναν στην Ελλάδα, εκείνους που πήραν τη δύσκολη απόφαση να φύγουν από την Ελλάδα και εκείνους που αντιμετωπίζουν τα ίδια εμπόδια που αντιμετωπίζω κι εγώ. Εμπόδια για τα οποία δεν ευθυνόμαστε εμείς, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τα υπερκεράσουμε και να φροντίσουμε να μην τα βρει κανένας μπροστά του. 

Ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου όχι επειδή είμαι επαγγελματίας νέος, αλλά επειδή είμαι ένας νέος που έχει επάγγελμα, ανησυχίες και όρεξη να δώσει μάχες με σχέδιο και πρόγραμμα.

-Ποιο πιστεύετε ότι είναι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου; 

Το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών είναι το μέλλον της πατρίδας μας και δεν το αναφέρω ως ένα ακόμα κλισέ. Μετά από 9 χρόνια, είναι οι πρώτες εκλογές που γίνονται με την Ελλάδα εκτός Μνημονίου και είναι η ευκαιρία μας να αφήσουμε πίσω τα λάθη του παρελθόντος και να ξαναβάλουμε το τρένο στις ράγες, να αποκαταστήσουμε την κανονικότητα στη χώρα.

Για να το πω πιο απλά, να μπορεί ένας νέος, ένας οικογενειάρχης ή ένας συνταξιούχος να κάνει προγραμματισμό, χωρίς να εξαρτάται από εξαγγελίες ή έκτακτη φορολογία επειδή έπεσαν έξω οι σχεδιασμοί. 

Είναι χρέος και ευθύνη μας να φτιάξουμε μια χώρα που θα δίνει ίσες και δίκαιες ευκαιρίες για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Οφείλουμε να κάνουμε ο,τι περνάει από το χέρι μας για να επιστρέψει η αξιοπρέπεια και η περηφάνεια στους Έλληνες πολίτες. 

– Πως κρίνετε το προεκλογικό πρόγραμμα του κ. Αλέξη Τσίπρα που παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής;

Η εκδήλωση της απερχόμενης κυβέρνησης στο Μέγαρο Μουσικής με αποκορύφωμα την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα δεν ήταν τίποτα άλλο από το κλείσιμο μίας κυβερνητικής θητείας που σημαδεύτηκε από ψέματα, λαϊκισμό, διχαστική ρητορική, πολιτικές κοινωνικού αυτοματισμού και υποσχέσεις που υποτιμούν το φιλότιμο και την περηφάνια του ελληνικού λαού. 

Ο κύριος Τσίπρας έδειξε για ακόμα μία φορά ότι υποτιμά τη λαϊκή ετυμηγορία όπως αποτυπώθηκε στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και θα επαναβεβαιωθεί στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. 

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός προσπάθησε για ακόμα μία φορά να πείσει τον ελληνικό λαό ότι ζούσε σε άλλη χώρα από το 2015, ότι έκανε λάθος στις εκλογές και ότι δεν ξέρει τι ψήφισε. Επίσης θα πρέπει να πει κάποιος στον κ. Τσίπρα, το ότι η αντιγραφή τιμωρείται και στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο αλλά και στον εργασιακό στίβο. Όσο και να αντιγράφει με πρόχειρο και σπασμωδικό τρόπο τμήματα του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, οι πολίτες τον έχουν τιμωρήσει και στη συνείδησή τους  και με την ψήφο τους.

– Ποιες είναι οι προτεραιότητες της ΝΔ από την στιγμή που γίνει κυβέρνηση; 

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει θέσει τις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες συνδέονται άμεσα μεταξύ τους. Η ασφάλεια είναι ο πρώτος τομέας στον οποίον εστιάζει η Νέα Δημοκρατία γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να επιστρέψει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και η νομιμότητα σε κάθε φάσμα της κοινωνικής ζωής. 

Στη δική  μας αξιακή κλίμακα είναι αδιανόητο να υπάρχουν άβατα και εστίες εγκληματικότητας και παρανομίας μέσα στα Πανεπιστήμια. 

Η Παιδεία είναι η δεύτερη προτεραιότητά μας  με κεντρικό πυλώνα την ουσιαστική ενίσχυση και αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου, τα οποία μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα κέντρο παιδείας  στην ανατολική Μεσόγειο. Τα πανεπιστήμια πρέπει να γίνουν «φάρος» πολιτισμού και ανάπτυξης και όχι παραβατικότητας και ανομίας. 

Η αλλαγή αυτή περνάει μέσα από την εξασφάλιση της οικονομικής τους αυτάρκειας και της κατάργησης του ασύλου που αντί να προστατεύει τους φοιτητές και την ακαδημαϊκή ελευθερία, προστατεύει τους μπαχαλάκηδες και τους ποινικούς. 

Προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας όμως είναι και η οικονομία για να διασφαλιστεί ένα πλαίσιο που θα προσελκύσει επενδύσεις, με μείωση φόρων και εισφορών, σταθερό φορολογικό σύστημα, κίνητρα για τις επιχειρήσεις και μέτρα για την ελάφρυνση των βαρών των πολιτών.