Μετά τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των πολιτών

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές δεν αφορούν μόνο την Ευρώπη, αλλά και τη χώρα μας», υποστηρίζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρ. πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθηνών Βόρειος Τομέας, Σάκης Ιωαννίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη «για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν και να καταδικάσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνοντας ότι «αυτό από μόνο του μετατρέπει τις ευρωεκλογές σε “δημοψήφισμα”».

Ο υποψήφιος της ΝΔ, Σάκης Ιωαννίδης, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστηρίζει ακόμα ότι «η επομένη των ευρωεκλογών θα φέρει ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό περιβάλλον στη χώρα αφού θα είναι πλέον δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των Ελλήνων».

Τέλος, ερωτηθείς για το άνοιγμα του πρωθυπουργού στο χώρο της Κεντροαριστεράς, ο κ. Ιωαννίδης σημειώνει ότι «μπροστά στη διαφαινόμενη ήττα του στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, ο κ. Τσίπρας ψάχνει σπασμωδικά “συμμάχους” ώστε να διασωθεί πολιτικά».

Η συνέντευξη του Σάκη Ιωαννίδη στην Ευτυχία Αδηλίνη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει ως εξής:

Ερ. Κύριε Ιωαννίδη εκτιμάτε ότι τελικώς, και παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός μιλά για εθνικές εκλογές το φθινόπωρο, είναι ανοικτό το σενάριο των τριπλών εκλογών;

Απ. Τις αποφάσεις για το χρόνο των εκλογών τις παίρνει η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός. Με τα δείγματα που μας έχει δώσει ο κ. Τσίπρας, οι εκλογές θα γίνουν σε χρόνο που θα εξυπηρετεί τις μικροπολιτικές του σκοπιμότητες. Αυτό προφανώς έρχεται σε αντίθεση με την άποψη που έχει η κοινωνία για την κυβέρνηση Τσίπρα, με τους πολίτες να ζητούν επιτακτικά την αποχώρηση της, για να ανασάνουν, για να ανασάνει η χώρα. Το σίγουρο είναι ότι όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα είναι νικήτρια.

Ερ. Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, θεωρείτε ότι πρέπει να έχουν «τιμωρητικό» χαρακτήρα ή χαρακτήρα δημοψηφίσματος απέναντι στην κυβέρνηση ή αντίθετα εκτιμάτε ότι οι ψηφοφόροι πρέπει να ψηφίσουν με γνώμονα την Ευρώπη του αύριο;

Απ. Οι επικείμενες ευρωεκλογές δεν αφορούν μόνο την Ευρώπη, αλλά και τη χώρα μας. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν και να καταδικάσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα λάθη και τα εγκλήματα που έχει κάνει σε βάρος της χώρας και των πολιτών της. Αυτό από μόνο του μετατρέπει τις ευρωεκλογές σε «δημοψήφισμα» και δεν πρέπει να πάει ούτε μια ψήφος χαμένη. Ακόμα και αν ο κ. Τσίπρας αποφασίσει να μην γίνουν ταυτόχρονα και εθνικές εκλογές, οι πολίτες θα του στείλουν ένα και μόνο μήνυμα: ότι η ήρθε η ώρα να φύγει, ήρθε η ώρα να κάνει εκλογές, να έρθει επιτέλους η μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα.

Ερ. Θα ήθελα επίσης, να σας ρωτήσω, σας φοβίζουν τα φαινόμενα του ευρωσκεπτικισμού-λαϊκισμού που κατακλύζουν την Ευρώπη; Πιστεύετε ότι θα εκφραστούν στην κάλπη;

Απ. Είναι δυστυχώς φαινόμενο των τελευταίων χρόνων η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού και του λαϊκισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη, ως αποτέλεσμα αστοχιών σε τομείς όπως η διαχείριση του μεταναστατευτικού, η οικονομία κ.λπ. Είδαμε ότι και στη χώρα μας, η έλευση των λαϊκιστών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία όχι μόνο δεν βοήθησαν τη χώρα να πάει μπροστά, αλλά αντίθετα την πήγαν ολόκληρα χρόνια πίσω. Οι υποσχέσεις με ένα δήθεν «ιδεολογικό μανδύα» αποδείχθηκαν «κούφιες», απογοητεύοντας τους πολίτες για μια «ελπίδα» που δεν ήρθε ποτέ. Η αντιμετώπιση της ενίσχυσης των λαϊκιστών, σίγουρα χρειάζεται ένα επιτυχημένο παράδειγμα χώρας, και αυτή μπορεί να είναι η Ελλάδα. Μια χώρα που δοκίμασε τους λαϊκιστές στην εξουσία και οι πολίτες της θα αποφασίσουν στις εθνικές εκλογές να τους καταδικάσουν στην πολιτική αφάνεια, επιλέγοντας τη ρεαλιστική και εφαρμόσιμη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ανάγκη όλες οι ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, ώστε να διατηρηθεί στην πράξη το όραμα για την Ευρώπη των λαών και το έναυσμα πρέπει να δοθεί στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Ερ. Η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα είναι ένα πολιτικό μήνυμα ή πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές; Σας ρωτώ γιατί προ ημερών η τοποθέτηση του αντιπρόεδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, για διαφορά της τάξης του 3,5%, ερμηνεύτηκε ότι η ΝΔ κατεβάζει τον πήχη.

Απ. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές θα είναι από μόνη της ένα ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας των πολιτών προς την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα προσωπικά. Η επόμενη των ευρωεκλογών θα φέρει ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό περιβάλλον στη χώρα, αφού θα είναι πλέον δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των Ελλήνων και επομένως θα πρέπει να προκηρύξει όσο το δυνατόν το συντομότερο εθνικές εκλογές. Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι ως Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να εφησυχάσουμε, αλλά αντίθετα να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά, ώστε να ετοιμάσουμε την επόμενη μέρα της χώρας.

Ερ. Κύριε Ιωαννίδη σας φοβίζουν τα θέματα της οικονομίας; Θεωρείτε ότι η χώρα κινδυνεύει στον τομέα αυτόν από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο;

Απ. Μπορεί η κυβέρνηση να διατείνεται ότι τα «πηγαίνει καλά» στον τομέα της οικονομίας, αλλά αυτό αποτελεί ένα ακόμα επικοινωνιακό τρικ του κ. Τσίπρα και της παρέας του. Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος που έχει επιβάλλει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στη χώρα δεν βοηθά, πόσο μάλλον οι ρουσφετολογικές εξαγγελίες του. Ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πλησιάζει στο τέλος του χρόνου διακυβέρνησής του, αφήνει μια χώρα με υψηλούς φόρους, διαλυμένη παραγωγική οικονομία, «κατορθώνοντας» σε τέσσερα χρόνια να μην έχει προσελκύσει ούτε μια επένδυση. Οι νέοι άνθρωποι συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό, αφού εδώ οι θέσεις εργασίας είναι συγκεκριμένες, χωρίς να υπάρχει η προοπτική για μια καλύτερη ζωή. Για αυτό τώρα είναι πιο αναγκαία από ποτέ η πολιτική αλλαγή στη χώρα που θα βρει τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της, για να αλλάξουμε όλοι μαζί αυτή την κατάσταση. Με μείωση φόρων και εισφορών, τη δημιουργία ενός σταθερού επενδυτικού περιβάλλοντος, τη στήριξη των επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών, ένα μείγμα οικονομικής πολιτικής δηλαδή φιλικό προς τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, θα καταφέρουμε να πάμε τη χώρα μπροστά.

Ερ. Συμμερίζεστε τους φόβους για 4ο μνημόνιο;

Απ. Το «κατόρθωμα» της κυβέρνησης με τη μη επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών επιβεβαιώνει στην πράξη ότι η Ελλάδα παραμένει υπό αυστηρή επιτήρηση. Πρόκειται για ένα άτυπο 4ο Μνημόνιο, καθώς ακολουθείται η ίδια διαδικασία όπως όταν είχαμε υπογράψει μνημόνιο: η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε στα προαπαιτούμενα που είχε συμφωνήσει, και επομένως δεν έλαβε τα χρήματα η χώρα. Η μόνη λύση για τη χώρα είναι οι εκλογές, που θα αναδείξουν κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία. Όπως ανέφερα και παραπάνω, έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα και σχέδιο για την επόμενη μέρα της χώρας, που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην πραγματική έξοδο από τα μνημόνια, ώστε να μην χρειάζεται πια η χώρα «στήριξη», αλλά να καταφέρει να στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις.

Ερ. Πιστεύετε ότι το άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα στο χώρο της Κεντροαριστεράς θα αποδώσει καρπούς; Και επιπλέον μία τέτοια εξέλιξη μήπως δυσκολέψει τη ΝΔ στο σχηματισμό κυβέρνησης σε περίπτωση που είναι πρώτη και μη αυτοδύναμη;

Απ. Μπροστά στη διαφαινόμενη ήττα του στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, ο κ. Τσίπρας ψάχνει σπασμωδικά «συμμάχους» ώστε να διασωθεί πολιτικά. Αυτό αποδεικνύεται και από την κυβέρνηση- «κουρελού» που ηγείται της χώρας σήμερα, ένα συνονθύλευμα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερόμενων βουλευτών, που παρέδωσαν τις αρχές και τις αξίες τους για την καρέκλα. Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι ο μόνος σύμμαχος του κ. Τσίπρα, όλα αυτά τα χρόνια, ήταν η ακροδεξιά του κ. Καμμένου. Ταυτόχρονα, ως προνομιακός συνομιλητής και μελλοντικός σύμμαχος του παρουσιάζεται ο άνθρωπος που έβαλε τη χώρα στα μνημόνια, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Οποιαδήποτε πάντως σπασμωδική κίνηση του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να ανακόψει τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, είτε αυτή φέρει και την αυτοδυναμία, είτε όχι. Σε κάθε περίπτωση, εμείς ως η Νέα Δημοκρατία, θα προκρίνουμε την εθνική συνεννόηση και ομοψυχία για να καταφέρουμε να βγάλουμε τη χώρα από τα αδιέξοδα της.

Ερ. Τέλος θα ήθελα να μου πείτε με αφορμή την αναθεώρηση του Συντάγματος, θεωρείτε κομβική την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μη ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων;

Απ. Έχουν περάσει πάνω από 5 χρόνια, όταν ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ είχα επαναφέρει την πρόταση, ώστε επιτέλους και η Ελλάδα να αποκτήσει μη κρατικά πανεπιστήμια. Η ατολμία της κυβέρνησης να φέρει τις απαραίτητες αλλαγές που θα έφερναν εξέλιξη στη χώρα έγινε φανερή σε όλους. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την πρόοδο, δεν θέλει η χώρα να πάει μπροστά. Δυστυχώς όμως οι αριστερίστικες αγκυλώσεις τους κρατούν τη χώρα πίσω και την οδηγούν να χάσει ακόμα μια ευκαιρία ανάπτυξης. Θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη δέκα χρόνια για να κάνουμε το αυτονόητο: να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο ώστε η Ελλάδα να καταστεί εκπαιδευτικό κέντρο της Νοτιανατολικής Μεσογείου, πρωτοπόρα δύναμη Εκπαίδευσης, που θα έχει πολλαπλά οφέλη στο επίπεδο των επιστημόνων που θα επιλέγουν να παραμείνουν στη χώρα αντί να ξενιτευτούν, αλλά και σε θέμα οικονομικών εσόδων.

 

 

Στο ΑθηναΪκό – Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων  / Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Οι θέσεις μου για την Παιδεία, την Ανεργία και το Ασφαλιστικό, σε ενα debate με τους Κώστα Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ και τον Παναγιώτη Βλάχο του ΚΙΝΑΛ

 

 

Οι θέσεις μου σε μια σειρά από ερωτήματα που αφορούν την Παιδεία, την Ανεργία και το Ασφαλιστικό, σε ένα debate με τους Κώστα Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ και τον Παναγιώτη Βλάχο του ΚΙΝΑΛ.

Στην εφημερίδα “Η Εφημερίδα” του Νικόλα Ταμπακόπουλου.

 

 

“Μακεδόνας είμαι εγώ, οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι” – Συνέντευξή μου στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”

Σάκης Ιωαννίδης - ΣυνέντευξηΜε την ψήφιση της Συµφωνίας των Πρεσπών και του πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ, κλείνει το θέµα του Σκοπιανού; Εσείς πώς θα αποκαλείτε στο εξής τη γειτονική µας χώρα; 

Οπως και να έχει, δεν µπορούµε να αλλάξουµε την Ιστορία του τόπου µας. Μπορεί τα Σκόπια να αναγνωρίστηκαν, πλέον, ως Βόρεια Μακεδονία, αλλά η Μακεδονία ήταν και θα είναι µία και ελληνική. Αυτό δεν αλλάζει. Μακεδόνας είµαι εγώ, που κατάγοµαι από τη ∆ράµα, όχι οι Σκοπιανοί. Αυτοί είναι Σλάβοι. Να σας γυρίσω, όµως, λίγο πίσω και να θυµίσω ότι τα Σκόπια δεν τήρησαν τις δεσµεύσεις τους, ούτε στη βάση της Ενδιάµεσης Συµφωνίας του 1995. Ποιος µπορεί να δεσµευθεί ότι δεν θα συµβεί το ίδιο. Η Νέα ∆ηµοκρατία είναι ξεκάθαρη στο θέµα: ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι µπορεί στο πλαίσιο των διεθνών συµβάσεων, διατηρώντας το δικαίωµα της Ελλάδας να ασκήσει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. Τα 35 κεφάλαια, που απαιτούν την έγκριση όλων των κρατών-µελών, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία δεν θα ανοίξουν ούτε θα κλείσουν, αν δεν ικανοποιηθούν οι θέσεις της χώρας µας.

Πιστεύετε ότι θα «αντέξει» η κυβέρνηση µέχρι τον Οκτώβριο ή εκτιµάτε ότι θα στηθούν πρόωρες κάλπες και πότε;

Η «κυβέρνηση-κουρελού» αποτελείται από 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ µαζί µε ακόµα 6 που λειτουργούν σαν «βουλευτές-ενέχυρο». Είναι αποφασισµένοι να κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν την καρέκλα τους, όµως η συνοχή τους δεν τους δίνει περιθώρια αντοχών. Η αλήθεια είναι ότι η χώρα έχει ανάγκη την πολιτική αλλαγή και τις εκλογές το συντοµότερο δυνατόν. Ακόµα, όµως, και αν η κυβέρνηση αποφασίσει να παρατείνει τη θητεία της πέραν του Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι έτοιµος για τη συντριβή του στις ευρωεκλογές. Οποτε και να γίνουν οι εκλογές, η Νέα ∆ηµοκρατία είναι έτοιµη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, µε συγκεκριµένο σχέδιο και εφαρµόσιµο πρόγραµµα.

Σας βρίσκει σύµφωνο η ρύθµιση που φέρνει η κυβέρνηση για τους κληρικούς και τους λαϊκούς υπαλλήλους της Εκκλησίας;

Από την αρχή είχαµε δηλώσει την αντίθεσή µας σε αυτό το σχέδιο, τονίζοντας ότι θα επαναφέρουµε άµεσα το προηγούµενο καθεστώς µισθοδοσίας, αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε µονοµερείς αποφάσεις. Στο κάτω-κάτω, η Ιστορία της Ελλάδας είναι συνδεδεµένη µε την Ορθοδοξία και οφείλουµε να διαφυλάξουµε το εργασιακό καθεστώς των κληρικών. ∆εν µπορεί οι µουφτήδες να πληρώνονται από το κράτος και οι κληρικοί µας όχι. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, έχει αποδείξει ότι εχθρεύεται οποιοδήποτε συνθετικό στοιχείο του έθνους και αυτό φαίνεται και από την πρότασή του για τη συνταγµατική αναθεώρηση και την καθιέρωση ουδετερόθρησκου κράτους, κόντρα στους ιστορικούς δεσµούς Ελλάδας – Ορθοδοξίας.

Ποιοι είναι, κατά τη γνώµη σας, οι τοµείς όπου θα πρέπει να ρίξει το βάρος της η Νέα ∆ηµοκρατία, σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας; 

Οπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Νέα ∆ηµοκρατία θα δώσει άµεσα µεγάλο βάρος σε τρεις τοµείς: Στην οικονοµία, ώστε να διασφαλιστεί ένα πλαίσιο που θα προσελκύσει επενδύσεις, µε µείωση εισφορών, σταθερό φορολογικό σύστηµα και µέτρα για την ελάφρυνση των βαρών των πολιτών. Στην ασφάλεια, όπου στόχος είναι να επαναφέρουµε το αίσθηµα ασφάλειας στους πολίτες. Επίσης, η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από τους µπαχαλάκηδες που κάνουν ό,τι θέλουν, όπου θέλουν. Τέλος, στην Παιδεία. Στόχος είναι να ενισχύσουµε το δηµόσιο σχολείο και το δηµόσιο πανεπιστήµιο, εξασφαλίζοντας οικονοµική αυτάρκεια και αναβάθµιση του τρόπου λειτουργίας τους. Ηρθε η ώρα να απαλλαγούµε µια και καλή από το άσυλο ανοµίας που έχει µετατρέψει τα πανεπιστήµιά µας σε κέντρα κακοποιών. Σηµαντικό, όµως, βήµα θα ήταν η αναθεώρηση του Αρθρου 16 για την ίδρυση µη κρατικών πανεπιστηµίων, για να καταστήσουµε την Ελλάδα κέντρο εκπαίδευσης της Νοτιονατολικής Μεσογείου.

∆ραστηριοποιείστε χρόνια πολιτικά. Γιατί αποφασίσατε τώρα να πολιτευτείτε πρώτη φορά και γιατί διαλέξατε τον Βόρειο Τοµέα Αθηνών;

Με τα κοινά ασχολούµαι από φοιτητής, έχοντας διατελέσει γραµµατέας της ∆ΑΠ – Ν∆ΦΚ αλλά και πρόεδρος της ΟΝΝΕ∆. Είναι πάγια άποψή µου ότι οι νέοι άνθρωποι οφείλουµε να ασχοληθούµε, αν πιστεύουµε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Αυτήν τη µάχη θα τη δώσω για τους νέους ανθρώπους, τη γενιά µου. Για αυτούς που αποφάσισαν να φύγουν από την Ελλάδα για µια καλύτερη ζωή, για αυτούς που δεν βρίσκουν δουλειά εδώ ή και, αν έχουν µια δουλειά, αµείβονται µε λιγότερα απ’ όσα προσφέρουν. Επιλέγω τον Βόρειο Τοµέα της Β’ Αθηνών, που είναι µια µικρογραφία της κοινωνίας. Μια περιοχή µε ανθρώπους που δούλεψαν και δουλεύουν σκληρά, στηρίζουν την οικογένεια και συνεχίζουν να αγωνίζονται κάθε µέρα για ένα καλύτερο µέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους. Αυτή η µάχη είναι µάχη για να φύγει η κυβέρνηση των λαϊκιστών, είναι µάχη απέναντι στον αυταρχισµό, το «κουρέλιασµα» των θεσµών, την καταπάτηση των αρχών και αξιών της πατρίδας µας, απέναντι στους µπαχαλάκηδες της πολιτικής. Αυτήν τη µάχη οφείλουµε να την κερδίσουµε, για να αποδείξουµε ότι η νέα γενιά έχει κάτι άλλο να προσφέρει.

*Δημοσιεύθηκε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”

«Θέλω να εκπροσωπήσω τη νέα γενιά» – Συνέντευξή μου στο News Bomb

Σάκης Ιωαννίδης

 

 Στη μάχη των βουλευτικών εκλογών ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Ο Σάκης Ιωαννίδης δηλώνει αποφασισμένος και έτοιμος να διεκδικήσει μία θέση στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων. Μιλά στο Newsbomb.grγια τη μάχη που θα δώσει ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εκλογές, ενώ απαντά για τα όνειρα που θέλει να πραγματοποιήσει εάν ο κόσμος τον ψηφίσει.

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σάκης Ιωαννίδης αναφέρεται και στη γενικότερη φιλοσοφία που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με την ανανέωση καιτα νέα πρόσωπα που κατεβαίνουν στον πολιτικό στίβο.

«Οι νέοι αποστρέφονται την πολιτική. Έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην πολιτική. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Οι νέοι άνθρωποι πρέπει επιτέλους να εκπροσωπηθούν», λέει με νόημα στο Newsbomb.gr ο Σάκης Ιωαννίδης.

«Οι πολίτες σιχάθηκαν και βαρέθηκαν τα ψέμματα. Η ΝΔ πήρε ξεκάθαρη θέση για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ήταν από την αρχή αντίθετη με τη αυτή τη Συμφωνία. Δεν είναι μία καλή συμφωνία για τα συμφέροντα της χώρας μας», επισημαίνει στο Newsbomb.gr ο Σάκης Ιωαννίδης.

Δείτε αναλυτικά όλη τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Newsbomb.grο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών, Σάκης Ιωαννίδης:

 

*Δημοσιεύθηκε στο NewsBomb την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

1 2 3 5